Nieuw boek over Vincent van Gogh, geschreven door vrijwilliger Ruud Hobo

Ruud Hobo, vrijwilliger bij het Van Goghhuis in Nieuw Amsterdam, heeft een nieuw boek geschreven over Vincent van Gogh.

Dit is het verhaal van Vincent vanaf de periode dat hij in Drenthe verblijft en zich realiseert dat hij de rest van zijn leven schilder wil zijn. Het verhaal eindigt een kleine zeven jaar later in Frankrijk als schilderen inmiddels is uitgegroeid tot een obsessie voor Vincent. Schilderen is het enige dat hem op de been houdt. Het is soms zo erg dat als Vincent moet kiezen tussen eten kopen en een model huren, hij dan kiest om honger te lijden. Zolang hij maar kan schilderen.

Dit boek gaat over zijn jaren als schilder. Het betreft de periode van september 1883 tot half juli 1890 als hij verblijft in herberg Ravoux in Auvers-sur-Oise. Je hebt twee keer een ontmoeting met Vincent. De eerste keer is in maart 1885 in Nuenen. Dan vertelt hij jou over zijn verblijf in Drenthe. Een kleine vijf en een half jaar later kom je Vincent weer tegen. Je logeert in dezelfde herberg als Vincent. In een paar dagen tijd vertelt Vincent het verhaal over zijn leven vanaf het moment dat hij Drenthe verlaat tot aan zijn verblijf in Auvers-sur-Oise.

Het boek kost €19,95 en is bij de onlineboekwinkels te koop maar natuurlijk ook in het van Gogh Huis. Als u het boek daar koopt ondersteunt u het werk van het Van Gogh Huis.

ISBN: 9789464485509 Paperback
ISBN: 9789464488593 E-book

Vergelijkbare berichten