Lezingen

Elk jaar organiseert het Van Gogh Huis Drenthe een aantal lezingen. Deze worden aangekondigd via deze website en de (sociale) media. Onderwerpen zijn Van Gogh, andere kunstenaars die naar Drenthe kwamen, of zaken of ontwikkelingen die op de een of andere manier te maken hebben met Van Gogh, zijn wonen en werken in Nederland, in Drenthe.

Lezingen op locatie
Wij verzorgen de lezingen op locatie. De kosten hiervoor zijn € 100,00 (exclusief reiskosten).

Vincent van Gogh in Drenthe

Op 11 september 1883 is Vincent van Gogh aangekomen in Drenthe. Hij heeft dan al een hele geschiedenis van tegenslagen achter de rug. In deze lezing wordt uitgelegd hoe hij er aan toe was en wat de aanleiding van zijn reis naar Drenthe was. Maar ook wat zijn verwachtingen waren. Hij heeft drie maanden in Drenthe gewoond en gewerkt. In die twaalf weken heeft hij 23 brieven geschreven. Aan de hand van die brieven hoort u hoe het hem vergaan is in Drenthe. Door Marieke en Ruud Hobo

Reserveren? Stuur een mail naar info@vangogh-drenthe.nl of bel ons op 0591-555600

Alles voor Vincent. Het leven van Jo van Gogh-Bonger

In deze lezing krijgt u een beeld van Jo Bonger, een gewoon Amsterdams meisje, getrouwd met Theo, de broer van Vincent Van Gogh. Na de dood van Theo blijft zij achter met een onnoemelijke hoeveelheid schilderijen en brieven van haar zwager, de schilder Vincent van Gogh. Jo gaat de basis leggen voor het latere Van Gogh imperium en ontwikkelt zich tot een sterke vrouw in de toenmalige kunstwereld die door mannen gedomineerd werd. Door Wil Bosch. Techniek: Ruud Hobo.

Reserveren? Stuur een mail naar info@vangogh-drenthe.nl of bel ons op 0591-555600

Annuleringsvoorwaarden
Bij annulering  van de activiteit of lezing, brengen wij € 25,00 administratiekosten in rekening.

Bij annulering binnen 5 dagen voor aanvang van de activiteit of lezing brengen wij 50% van de kosten  in rekening.

Binnen 48 uur voor de activiteit of lezing brengen wij het gehele afgesproken bedrag in rekening.