fietsroute van gogh drenthe

Van Gogh Drenthe route: fietsroute van het jaar 2024!

Ze zijn nog geen jaar oud: De Van Gogh Drenthe fietsroutes. En nu al zijn de routes verkozen tot de fietsroute van het jaar 2024. Vrijdag 23 februari is ‘Op de fiets met Van Gogh’ op de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht verkozen tot beste fietsroute van Europa.

Van Gogh jaar 2023

Vorig jaar maart, in het jaar van Van Gogh, zijn de routes gelanceerd en sindsdien hebben al meer dan 4000 mensen de route gefietst.  Samen met lokale partners uit de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen zijn drie routes van elk 50 km ontwikkeld. De bewegwijzerde routes kunnen ook als één route van 150 km gefietst worden. Tijdens de fietstochten komt de fietser  langs veel plekken in Drenthe waar Vincent van Gogh in 1883 ook zijn sporen achterliet. Twee van de drie routes beginnen en eindigen bij het Van Gogh Huis Drenthe. Vanaf onze website kunt u een keuze maken voor een route en vindt u de links naar de routes.

Fietsroute van het jaar
De Fietsroute van het jaar is een initiatief van de Fiets- en Wandelbeurs, die hiermee de aanleg van kwalitatief goede fietsroutes wil stimuleren. Elk jaar testen de juryleden (Bert Sitters, Jessica de Korte en Mirre Oost) een aantal veelbelovende nieuwe of recent gewijzigde routes en waarderen deze aan de hand van criteria zoals bewegwijzering, voorzieningen voor fietsers en verkeersvrije paden. De Drentse routes scoorden hoog op alle criteria, maar vooral de doorkijkpanelen sprongen in het oog. Met de doorkijkpanelen kijk je door de ogen van Van Gogh naar het landschap waar Vincent zijn inspiratie uit haalde.

Samenwerking
De fietsroutes ‘Op de fiets met Van Gogh’ zijn gemaakt in opdracht van Van Gogh Drenthe waarin de provincie Drenthe, gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen, Recreatieschap Drenthe, Drents Museum en Marketing Drenthe met elkaar samenwerken. Bureau Shary stelde de routes samen met input van lokale werkgroepen in de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen en het Van Gogh Huis Drenthe, Kunstenaarsdorp Zweeloo en het Drents Archief.

Vergelijkbare berichten