Schilder Workshops

Kom schilderen op de locatie waar Vincent van Gogh ook heeft geschilderd!

Na een korte introductie bezoekt u de kamer waar Van Gogh gewoond en gewerkt heeft. Wist u dat Vincent een aantal van zijn Drentse schilderijen hier zittend op de grond heeft gemaakt? Wees gerust, dat verwachten we niet van u. We gaan na het bezoek aan ‘het kamertje’ met u samen een aantal schilderijen bekijken en we gaan in op zijn schilderstijl, zijn kleurgebruik en penseelvoering.

Net als veel anderen heeft Van Gogh werk van andere kunstenaars gekopieerd om hiervan te leren. En dat gaat u ook doen. Aan de hand van diverse voorbeelden van Van Gogh die aanwezig zijn, gaat u aan de slag met schetsen en schilderen. U gaat een schilderij maken in de stijl van Van Gogh. Daarbij mag u een onderwerp kiezen dat u het meest aanspreekt. Dat kan zijn een landschap, bloemen, zelfportret etc. Er wordt geschilderd met acrylverf. Alle materialen zijn aanwezig. De workshop is laagdrempelig en bedoeld om u kennis te laten maken met schilderen. Uw eigenhandig gemaakte ‘Van Gogh’ mag u natuurlijk meenemen.

Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8 personen. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

Met een groep de workshop volgen?
Het organiseren van deze activiteit is mogelijk op een in overleg te bepalen tijdstip. Bijvoorbeeld als u dit met collega’s, vrienden of familie wilt gaan doen. Hiervoor neemt u contact op met het Van Gogh Huis Drenthe.

Kosten: € 27,50 per persoon.

Dit is inclusief rondleiding, een doek van 40x50cm, gebruik van verf en penselen, koffie/thee en begeleiding.

Kom een schilderworkshop met kinderen volgen!

Ook voor kinderen is er de mogelijkheid om te leren schilderen als Van Gogh! Voor het bedrag van € 7,50 krijgen de kinderen een rondleiding door het Van Gogh Huis, inclusief een bezoekje aan het Kamertje van Vincent. Daarna gaan ze onder leiding van een van onze vrijwilligers aan de slag met een mooi schilderij.

Let op: Het aantal kinderen is minimaal 6. Er kunnen maximaal 10 kinderen tegelijk deelnemen. Leeftijd 6 t/m 12 jaar. De workshop duurt ongeveer 2 uur.

Reserveren?

We werken aan een online reserveringssysteem. Tot die tijd kunt u ons mailen: info@vangogh-drenthe.nl of bellen op 0591-555600

Reserveren

We werken aan een online reserveringssysteem. Tot die tijd kunt u ons mailen: info@vangogh-drenthe.nl of bellen op 0591-555600