Nieuw: 2-musea combi ticket

Een voordelig dagje uit boordevol kunst, cultuur en historie. Ontdek hoe één van ‘s werelds beroemdste kunstschilders zich door het Drentse landschap liet inspireren. In 1883 woonde en werkte Vincent van Gogh twee maanden in het logement van Hendrik Scholte in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Hett logement is het enige voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar Vincent van Gogh ooit heeft verbleven.

In Nieuw-Dordrecht vind je een heel andere unieke bezienswaardigheid. Museum Collectie Brands is geboren uit de verzameling van Jans Brands. Verzamelen was Jans’ lust en zijn leven. Daar was hij zo bedreven in dat hij een collectie van unieke cultuurhistorische waarde wist op te bouwen. In het museum vind je een keur aan objecten uit het Drenthe van vroeger, maar ook curiosa uit andere delen van de wereld. De afgelopen jaren heeft het museum haar collectie verrijkt met werken van Noord-Nederlandse kunstenaars.

De kosten voor een ticket bedragen €12,50 p.p.* en kunnen bij het Van Gogh Huis en Museum Collectie Brands aan de balie worden gekocht. Je hoeft niet op één dag beide musea te bezoeken, maar dat mag natuurlijk wel!

  • Niet te gebruiken in combinatie met andere kortingen of arrangementen.

Let op: Het Van Gogh Huis is donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur geopend. Museum Collectie Brands is dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur geopend.

Vergelijkbare berichten