Museum Collectie Brands

Bezoek twee van de meest boeiende musea in Drenthe. Leer bij het Van Gogh Huis Drenthe over de tijd die Vincent Van Gogh in Drenthe doorbracht. Laat u vervolgens verrassen door een bezoek aan Museum Collectie Brands waar u een keur aan historische en soms merkwaardige objecten uit de regio zult aantreffen.

Programma van dit arrangement

  • 10.30 uur Ontvangst in het Van Gogh Huis Drenthe met rondleiding
  • 13.00 uur Ontvangst in Museum Collectie Brands met lunch
  • 13.30 uur Rondleiding in Museum Collectie Brands onder leiding van een gids
  • Aansluitend vrij museumbezoek tot aan sluitingstijd 17:00 uur

Kosten per persoon

In dit arrangement wordt de lunch voor u verzorgd in Museum Collectie Brands. De kosten zijn dan inclusief toegangsticket € 35,- per persoon.

Minimum aantal personen: 5

Van het Van Gogh Huis Drenthe naar Museum Collectie Brands
U gaat met eigen vervoer naar Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht. Een reis van ongeveer 15 minuten met de auto.

Boek dit arrangement
U kunt dit arrangement bij het Van Gogh Huis Drenthe of Museum Collectie Brands een week van tevoren reserveren.

Vaak geboekt: 2-musea combi ticket

Een voordelig dagje uit boordevol kunst, cultuur en historie. Ontdek hoe één van ‘s werelds beroemdste kunstschilders zich door het Drentse landschap liet inspireren. In 1883 woonde en werkte Vincent van Gogh twee maanden in het logement van Hendrik Scholte in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Het logement is het enige voor publiek openbaar toegankelijke huis in Nederland waar Vincent van Gogh ooit heeft verbleven.

In Nieuw-Dordrecht vindt u een heel andere unieke bezienswaardigheid. Museum Collectie Brands is geboren uit de verzameling van Jans Brands. Verzamelen was Jans’ lust en zijn leven. Daar was hij zo bedreven in dat hij een collectie van unieke cultuurhistorische waarde wist op te bouwen. In het museum vindt u een keur aan objecten uit het Drenthe van vroeger, maar ook curiosa uit andere delen van de wereld. De afgelopen jaren heeft het museum zijn collectie verrijkt met werken van Noord-Nederlandse kunstenaars.

De kosten voor zo’n combiticket bedragen € 15,00 p.p.*

Het kan bij het Van Gogh Huis Drenthe en Museum Collectie Brands aan de balie worden gekocht. U hoeft niet op één dag beide musea te bezoeken, maar dat mag natuurlijk wel!

* Is exclusief lunch en niet te gebruiken in combinatie met andere kortingen of arrangementen