Bezoek aan het Van Gogh Huis

Tijdens een bezoek aan het Van Gogh Huis Drenthe wordt u meegenomen in het leven van Vincent van Gogh tijdens zijn verblijf in Drenthe. Door onze nieuwe presentatie met audiovisuele middelen krijgt u aan de hand van projecties, afbeeldingen, teksten en foto’s echt een inkijkje in wat hij heeft gezien, getekend en geschilderd. Uiteraard zijn onze vrijwilligers in de buurt die u nog meer over Van Gogh in Drenthe kunnen vertellen als u daarin bent geïnteresseerd. Van vele bezoekers krijgen we te horen ‘dichterbij Vincent kun je niet komen’. Kom het zelf ervaren!

Het bezoek voert via de ‘gang van het leven’ van Vincent naar ‘de gelagkamer’ waar Vincent vaak verbleef. Hier krijgt u een indruk van de brieven van Vincent, zijn dagtocht naar Zweeloo en de schilders die hem inspireerden. En daarna naar het kamertje op de eerste verdieping waar Vincent logeerde. Heel bijzonder omdat dat kamertje er nog net zo uitziet als in 1883, inclusief de planken waarop de beroemde schilder heeft gestaan en gelopen. We presenteren dat via een moderne, indrukwekkende presentatie waarin authenticiteit wordt gecombineerd met moderne techniek waarbij we proberen de ervaringen van Vincent, zoals we die kennen uit zijn brieven aan Theo, zo goed mogelijk over te brengen.

De indruk die blijft hangen is: alsof Van Gogh een lange wandeling door het veen heeft gemaakt, terugkeert in het logement en zich terugtrekt in zijn kamertje om de onderweg gemaakte schetsen op het doek uit te werken; het is alsof hij elk moment weer terug kan komen…

Dit alles, in beeld, geluid en tekst brengt u terug naar 1883, u kijkt door de ogen van Vincent van Gogh naar het Zuidoost Drenthe van toen. Het landschap en de mensen waarover Vincent zo lovend schreef in zijn brieven aan zijn broer Theo.

Rondleidingen voor groepen

Voor de groepen vanaf 10 personen is het mogelijk een afspraak te maken buiten de normale openingstijden. Reserveren telefonisch via 0591 555600 met vermelding van de naam, adres en aantal personen. Of via een email naar info@vangogh-drenthe.nl, dan nemen wij contact met u op.