1000e bezoeker van gogh huis drenthe (1)

In een maand tijd verwelkomt het Van Gogh Huis Drenthe de  1000e bezoeker!

Na de heropening van het vernieuwde Van Gogh Huis Drenthe in het Van Gogh jaar 2023 op 4 oktober, werd dinsdag 7 november de 1000e bezoeker ontvangen!

Publiek

De aandacht die geschonken werd aan het vernieuwde, audiovisuele en interactieve huis en de presentatie bleef niet onopgemerkt. Vanuit het hele land én daar buiten trokken Van Gogh liefhebbers naar Nieuw-Amsterdam / Veenoord. De reacties zijn zeer lovend. Heily Stoel, voorzitter: “Natuurlijk hoop je op deze grote opkomst én de positieve reacties, maar dat we al zo snel na de heropening de 1000e bezoeker mogen ontvangen hadden we niet durven dromen.”

1000e bezoeker

Het echtpaar Heerssema uit Beilen stapte binnen en werd feestelijk onthaald. Zij ontvingen uit handen van vrijwilligster Joke Gadellaa de Grote van Gogh Atlas, gratis entree en een 3D kaart. Joke: “We zijn dankbaar voor de steun van onze bezoekers en kijken uit naar de volgende duizend bezoekers die we mogen verwelkomen.”

Enige voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar Vincent woonde en werkte

Het Van Gogh Huis Drenthe is het enige voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar je zo dicht bij de schilder kunt komen. De kamer waarin hij woonde en werkte is nagenoeg onaangeraakt en nog precies zoals Vincent 140 jaar geleden binnenstapte. Iedereen is welkom en ook groepen kunnen een rondleiding krijgen. Wilt u ook een kijkje nemen? Reserveer dan uw bezoek via het online reserveringssysteem.

Vergelijkbare berichten