Vrijwilliger aan het woord: Rona Steenbergen-van der Heijden

Even voorstellen

Rona Steenbergen-van der Heijden woont sinds september 2022 in Veenoord. Eind oktober ging ze met pensioen, maar van stilzitten is geen sprake! Direct ging ze op zoek naar een besteding van haar tijd in de omgeving. Met een interesse voor kunstgeschiedenis en het Van Gogh Huis op de hoek van haar nieuwe stek, was de keuze snel gemaakt. Al snel na haar intrede als vrijwilligster bij het Van Gogh Huis, sloot deze haar deuren voor de verbouwing. Rona heeft al wel mee kunnen lopen in de winkel en bij rondleidingen en was ze van de partij bij het inpakken voor de verbouwing.

Rona privé

Rona heeft haar werkzame leven veel plekken in Nederland gezien en bewoond. Ze begon als goudsmid, maar kwam destijds maar moeilijk aan een baan. Ze maakte de switch naar het bedrijfsleven waar ze uiteindelijk managementassistente is geworden. Nu is ze met pensioen, maar net niet helemaal want ze heeft alweer een klusje voor 20 uur per week bij een bedrijf voor medische implantaten.

Werkzaamheden

Wanneer het vernieuwde Van Gogh Huis straks haar deuren weer opent gaat Rona zich bezighouden met educatie en workshops. Rona: “Ik vind het leuk om mensen dingen te leren en ik teken zelf ook graag. Daarnaast vind ik het omgaan met de overige vrijwilligers bij het Van Gogh Huis erg leuk. Ik ben hartelijk ontvangen in een leuke groep mensen. Echt een warm bad!”

Vergelijkbare berichten