In memoriam Jaap Lindhout

Op 27 juni 2023 ontvingen we het droevige bericht van het overlijden van ons bestuurslid Jaap Lindhout. Zijn overlijden kwam na een kort en heftig ziekbed.

Vanaf 2020 is Jaap bestuurslid geweest van het Van Gogh Huis Drenthe. Het was fijn om met hem in het bestuur te werken. Samen zijn we, vol overtuiging, begonnen aan het grote avontuur om ons Van Gogh Huis Drenthe te vernieuwen en toekomstbestendig te maken. We zijn inmiddels een eind op weg en maken nu plannen voor de heropening. Daar had Jaap natuurlijk bij aanwezig moeten zijn, om samen een mooi feestje te vieren. Het heeft niet zo mogen zijn.

Naast het rondleiden van onze bezoekers, draaide Jaap ook met veel inzet mee in onze ‘Educatiewerkgroep’. Hij vond het geweldig om de jonge leerlingen te vertellen over de grote kunstschilder Vincent van Gogh, toen die een paar maanden in Nieuw-Amsterdam woonde en onder de indruk was van Zuidoost Drenthe. Hij hoopte dat door die lessen de belangstelling voor de kunst en voor de eigen omgeving bij de leerlingen zou worden gewekt.

Als Van Gogh Huis Drenthe moeten we nu verder zonder Jaap. We gaan hem zeer missen, maar koesteren de herinnering.

We wensen zijn naasten heel veel sterkte bij het verwerken van dit zware verlies.

Heily Stoel-Snater, voorzitter

Vergelijkbare berichten