Kunstroute met een vleugje Vincent van Gogh op 7 oktober!

Op Zaterdag 7 oktober a.s. heeft het bestuur van Stichting Kunst en Cultuurroute “De Verbinding” Nieuw Amsterdam Veenoord weer een prachtige route voor u als bezoeker  samengesteld.

Auto en (huur)fiets

De route, zowel met auto, maar ook via een prachtige fietstocht te berijden, neemt de bezoeker mee langs de deelnemende kunstenaars en cultuurhistorische gebouwen met een geschiedenis.

Huurfietsen worden na reservering tijdens de kunstroute gratis beschikbaar gesteld door Zantingh Tweewielers. (Vaart Noordzijde schuin tegenover het Van Gogh Huis)

0591-551708 of info@zantinghtweewielers.nl

Langs de route staan bordjes met pijlen met linten in de kleuren blauw en geel, die de bezoeker de weg wijzen naar de verschillende locaties, zodat u zelf een keuze kunt maken.

De locaties zijn te herkennen aan windvangers in de kleuren van de regenboog.

De opening vindt plaats om 10.00 uur in het prachtig gerenoveerde, aan de moderne tijd aangepast, Van Goghhuis te Nieuw Amsterdam Veenoord.

Expositieruimtes zijn geopend van 11.00 u tot 17.00 u.

Jubileumjaar 140 jaar Vincent van Gogh in Drenthe

Hoe leuk is het, dat het 10-jarig bestaan van onze kunstroute samenvalt met het jubileumjaar 140 jaar Vincent van Gogh in Drenthe.  Zeker in ons tweelingdorp zijn in het kader van dit jubileum prachtige projecten gerealiseerd. O.a. de prachtige afbeeldingen van de schilderijen van Vincent,  geschilderd door een groep jonge kunstenaars, op de monumentale graansilo in Veenoord. Om de bezoeker aan onze kunstroute ook van deze projecten te kunnen laten genieten, hebben we de route zoveel mogelijk geleid ook langs genoemde projecten.

Extra aandacht voor Vincent tijdens onze route in ons tweelingdorp kan dit jaar uiteraard niet ontbreken. Dus laat u verrassen door zang, theater langs de route. Ook kunt u op verschillende locaties musici tegenkomen, die bij het genieten van de kunst de sfeer verhogen.

Zoals ieder jaar kunt u genieten van kunst in verschillende technieken op onverwachte locaties. U ontmoet enthousiaste kunstenaars ,die u graag meer vertellen over hun werk. Daarnaast kunt u veel ontdekken over de geschiedenis van ons dorp.

Verloting

De bezoeker kan loten kopen op een aantal locaties voor 2 euro per lot en maakt voor relatief weinig geld kans op een kunstwerk, gemaakt en beschikbaar gesteld door deelnemende kunstenaars.

De trekking van de loten vindt plaats op de dag zelf door notariskantoor Veen en Veste.

Flyers en routeduiding

Flyers met plattegrond van de route zijn verkrijgbaar in het Van Gogh Huis en op bijna alle locaties in het dorp.

Meer actuele informatie over de route is vanaf begin september te vinden op de website www.kcroutedeverbinding.nl

We hopen ook dit jaar in navolging van onze naam “De Verbinding” kunst en cultuur te laten samensmelten en kunstenaars en kunstminnend publiek met elkaar te verbinden.

Nasima Bosma,

voorzitter

Namens het bestuur Stichting Kunst & Cultuurroute

“De Verbinding” Nieuw Amsterdam Veenoord

Vergelijkbare berichten