Vrijwilliger aan het woord: Joke Gadellaa

Werkzaam in de zorg, mantelzorger en hypnotherapeut.  Op alle mogelijke manieren heeft Joke zich haar werkende leven bekommerd om de zorg voor mensen. Toen zij vrij onverwachts met pensioen kon gaan in 2016, besloot ze het roer om te gooien.

“Ik voelde dat het tijd was om in contact te komen met andere mensen in een andere omgeving. Een vriendin van mij was vrijwilligster bij het Van Gogh Huis Drenthe. Ik zag hoeveel plezier ze daaraan beleefde en het sprak me aan. Ik heb gereageerd en ben aan de slag gegaan in de winkel en bij de kassa van het Van Gogh Huis.”

Joke ontmoet Van Gogh
Op de vraag of Joke kunst- of Van Gogh liefhebber was, antwoordt ze: “Heel eerlijk gezegd wist ik natuurlijk wel van zijn bestaan, maar niet veel meer dan dat. Toen ik me in hem ben gaan verdiepen, ontdekte ik dat het een interessante man was. Hoe meer je over een persoon te weten komt, des te meer affiniteit je ermee krijgt. Ik ben geen  grote Van Gogh kenner, maar als mijn collega druk is met een rondleiding, kan ik binnenkomende bezoekers zeker alvast wat vertellen!”

Werk als vrijwilligster
Joke geniet het meest van haar contacten met de bezoekers en de vrijwilligers. Hoewel corona dit niet makkelijk en leuker maakte. “Voor corona kwamen er veel mensen spontaan langs. De gesprekken die je dan hebt vind ik erg waardevol. Ook de andere vrijwilligers maken dat ik dit werk met ontzettend veel plezier doe. Het is een gezellige en warme groep.”

Privé
Naast haar werk voor het Van Gogh Huis Drenthe zet Joke zich als vrijwilliger ook nog in voor het theater in haar woonplaats Coevorden. Ter ontspanning geniet ze van weekendjes weg en wandelen met haar partner. Ze hebben hun eerste gezamenlijke huis gekocht en zitten middenin de verhuizing. Lekker druk, met leuke dingen!

Vergelijkbare berichten