Van Gogh Huis ontvangt 5000e bezoeker!

Vrijdagmiddag 5 juli rond 13.30 uur werd in het Van Gogh Huis Drenthe de 5000e bezoeker sinds de heropening in oktober vorig jaar feestelijk ontvangen. Nietsvermoedend stapte de familie van Ballegooijen het Van Gogh Huis binnen. Ze werden verrast met bloemen en een mooi boek over Van Gogh in Drenthe.

Sinds de heropening op 2 oktober 2023 wordt het steeds drukker in het Van Gogh Huis Drenthe. Bezoekers uit binnen- en buitenland, maar ook bloggers en fiets- en wandeljournalisten weten inmiddels de weg naar het Van Gogh Huis te vinden. Daarnaast komen er regelmatig groepen voor vergaderingen of lezingen, schoolklassen en families om een verjaardag te vieren of een schilderworkshop te volgen.

Het Van Gogh Huis biedt met de nieuwe tentoonstelling een mooie aanvulling op de musea waar de schilderijen van Van Gogh te zien zijn. In het Van Gogh Huis Drenthe draait het om de mens Vincent, wat hij in Drenthe heeft gezien, getekend en vooral wat hij heeft geschreven aan zijn broer Theo. De brieven van Vincent vormen de basis van de presentatie, met als hoogtepunt de kamer waar hij gewoond en gewerkt heeft. “Het heeft mijn verwachting echt overtroffen. Ik had wel gehoord van een verbouwing, maar dit was mooier dan ik had gedacht” vertelt mevrouw Van Ballegooijen. “De brieven en woorden van Vincent zijn heel bijzonder.”

“Bezoekers zeggen regelmatig ‘dichter bij Vincent kun je niet komen’, en dat is precies de kern van wat we willen laten zien”, zegt Heily Stoel-Snater, voorzitter van het Van Gogh Huis Drenthe. “We merken dat dit verhaal en de vernieuwde presentatie mensen regelmatig echt ontroert.”

Vergelijkbare berichten