Van Gogh Huis Drenthe ontvangt bijzonder schilderij uit erfenis

Op 28 november 2018 ontving het Van Gogh Huis Drenthe te Veenoord/Nieuw Amsterdam een bijzondere notariële brief! In deze brief werd bekend gemaakt dat zijn cliënte een 92 jarige mevrouw uit Den Haag het Van Gogh Huis Drenthe een wel heel bijzondere schenking had nagelaten.

Het betreft een nog nooit eerder vertoond en openbaar gemaakt schilderij, een voorstelling van een café etablissement dat doet denken aan het logement Scholte in Nieuw Amsterdam waar Vincent van Gogh verbleef van 2 oktober tot 4 december 1883, nu het Van Gogh Huis Drenthe waar Vincent van Gogh woonde en werkte.

Gesigneerd ‘Vincent’, een naam die Van Gogh kenners en experts het hart sneller doet kloppen. Vincent van Gogh geboren in Zundert woonde en werkte twee keer een periode van een jaar in Den Haag, vermoedelijk is het kunstwerk daar of in Brabant gemaakt. Het legaat is door deze mevrouw nagelaten omdat zij een aantal jaren geleden zo onder de indruk was van het kamertje van Van Gogh, de persoonlijke rondleiding en warme hartelijke ontvangst.

Vergelijkbare berichten