Boeken over Vincent van Gogh door Ruud Hobo, vrijwilliger bij Van Gogh Huis Drenthe

Ruud Hobo, vrijwilliger bij het Van Gogh Huis Drenthe schreef twee boeken over Vincent van Gogh.

Vincent in Drenthe

Vincent van Gogh woont en werkt in het najaar van 1883 drie maanden in Drenthe. Hij heeft in die periode 23 brieven geschreven. Dat is alles wat we over Vincent in die periode weten. Maar wat heeft hij gedaan? Wie heeft hij gesproken? Wat heeft hem bezig gehouden? In dit boek lees je mogelijke antwoorden op die vragen. Niet als een verslag óver, maar als een verhaal vertelt dóór Vincent zelf. De opzet is dus geheel anders dan de standaard boeken over Vincent van Gogh.

De vertelling van Vincent begint met zijn afscheid van Den Haag en Sien, zijn vriendin en de reis naar Drenthe. In dit verhaal komt ook zijn obsessie om zijn broer Theo ook naar Drenthe te laten komen sterk naar voren. Een obsessie ontstaan door de eenzaamheid die hij ervaarde in Drenthe. En uiteindelijk zijn vertrek uit die provincie. Hij gaat naar zijn ouders in Nuenen.

ISBN paperback: 9789464654059, prijs: €17,95

ISBN e-book: 9789464801293, prijs: €7,95

U bestelt het boek hier: https://www.bravenewbooks.nl/site/?r=userwebsite/index&id=ruudhobo/bookdetails/299545

De reis van de schilder Vincent van Gogh

“De reis van de schilder Vincent van Gogh” is het vervolg op “Vincent in Drenthe”. In dat boek kunt u lezen hoe het Vincent is vergaan als hij in het najaar van 1883 drie maanden in Drenthe verblijft. Zijn hoogte- en dieptepunten, maar vooral de conclusie die Vincent zelf getrokken heeft over dat verblijf. In Drenthe heeft Vincent ontdekt wat het doel van zijn leven, zijn bestemming is: Een bekwaam en succesvol schilder en niet meer afhankelijk van het geld van Theo zijn.

Met zijn vertrek uit Drenthe begint zijn reis naar dat doel. Dat brengt hem via Nuenen, Antwerpen, Parijs, Arles, Saint-Rémy de Provence, weer Parijs naar Auvers-sur-Oise. In die plaats ontmoeten we Vincent opnieuw en vertelt hij over zijn belevenissen tijdens die lange reis.

ISBN paperback: 9789464657173, prijs: €19,00

ISBN e-book: 9789464801279, prijs: €8,99

U bestelt het boek hier: https://www.bravenewbooks.nl/site/?r=userwebsite/index&id=ruudhobo/bookdetails/310682

Vergelijkbare berichten