Bezoek het Veenpark én Van Gogh Huis Drenthe

Een rondleiding op de plek waar Vincent woonde en werkte én een bezoek aan het grootste museum van Nederland. Bezoek beide, unieke locaties.

Veenpark

Zien, ontdekken, doen en leren in het grootste openluchtmuseum van Nederland. Van een dorp van plaggenhutten tot het dorpsleven in het veen.

Ontdek het Veenpark per stoomtrein, of wat dacht u van een tochtje per turfschip? Voor kinderen is er een grote nieuwe speeltuin en voor de hele familie, van groot tot klein, een digitale speurtocht. Leuk en leerzaam! De laatste turfvelden van Drenthe, daar waar de vervening uiteindelijk tot stilstand is gekomen. Het is daarom dat er op deze plek erg veel bewaard is gebleven.

In het Veenpark ziet u dan ook veel terug van het Veenlandschap dat Vincent van Gogh zo inspireerde. Hier begint het tweede onderdeel van uw tocht door het Veenlandschap van Drenthe. Een gids neemt u mee door de wereld van ‘het veen’. In een uur wordt u wegwijs gemaakt in het park, waarna u vrij de omgeving zelf kunt gaan ontdekken. Beleef het ongerepte hoogveen en de authentieke Veenput waar nog dagelijks turf wordt gewonnen. Maak een reis met de trein of een vaartocht over de kanalen.

Breng een bezoek aan de plaggenhutten die Van Gogh schilderde of aan een veenkoloniaal dorp. Compleet met bakker, klompenmaker en een kruidenier.

Reserveren telefonisch op 0591-324444 of per mail info@veenpark.nl