Internationaal Natuurpark Bourtanger Moor - Veenland e.V.

Het veenlandschap lijkt op geen enkel ander landschap in Europa. Als je in het Int. Natuurpark Moor - Veenland op ontdekkingstocht gaat, kom je misschien planten en dieren tegen die (bijna) alleen nog maar daar bestaan, zoals meer dan 30 verschillende soorten dagvlinders, ca. 300 soorten vogels of de heikikker, waarvan het mannetje in de paartijd blauw kleurt.

ACHT POORTEN EN TALLOZE WEGEN

Bij dit zeer diverse landschap, met een boeiende geschiedenis biedt het Naturpark Moor – Veenland 8 veenpoorten die interessante wegen door het veen bieden. Vroeger luguber en onheilspellend, nu gewoonweg mooi en ontspannend. Via het fiets-of wandelknooppuntensysteem kan men heel gemakkelijk door het landschap manouvreren en de mooiste plekjes gaan bezoeken.

Bekijk het veenland door de ogen van een kunstenaar.
In het Van Gogh Huis in Nieuw Amsterdam kun je meekijken met de bekende Nederlandse schilder, het Veenloopcentrum is een mooi startpunt voor natuurexcursies door het Bargerveen, het Duits-Nederlandse Bijencentrum laat alles van het belangrijkste productiediertje van het veen zien, Museum Collectie Brands laat de geschiedenis leven met zijn rijke verzameling, het Veenpark is het grootste openluchtmuseum van Nederland en neemt je mee naar het einde van de negentiende eeuw, terwijl het Emsland Moormuseum in Twist (D) je meeneemt naar de eerste bewoners van het veen tot aan moderne herstelactiviteiten, het Industrieel Smalspoor Museum in Erica laat een belangrijk stuk geschiedenis van het veen zien, het smalspoor en het Erdöl-Erdgas Museum van Twist liggen middenin de grootste olievelden van Duitsland.

Meer informatie: www.natuurpark-veenland.nl

Van Gogh Huis Drenthe
Van Goghstraat 1
7844 NP
Veenoord/Nieuw Amsterdam
tel: 0591 - 555 600