Nieuws

Vrijwilliger Van Goghhuis schrijft boek over Vincent

Geplaatst op: 03-06-2021

Ruud Hobo, vrijwilliger bij het Van Goghhuis in Nieuw Amsterdam, heeft een boek geschreven over Vincent van Gogh en zijn periode in Drenthe. Het boek heeft de titel ‘Vincent ging naar Drenthe en vond zijn bestemming’. In het najaar van 1883 woont en werkt Vincent van Gogh drie maanden in Drenthe. In die periode heeft hij in totaal 23 brieven geschreven en dat is eigenlijk alles wat er over Vincent bekend is. Maar wat heeft hij gedaan? Wie heeft hij gesproken? Wat heeft hem beziggehouden? In dit boek lees je mogelijke antwoorden op die vragen. Niet als een verslag óver, maar als een verhaal vertelt dóór Vincent zelf aan jou, de geïnteresseerde luisteraar. De opzet is dus geheel anders dan de standaard boeken over Vincent van Gogh. Het begint met het afscheid van Den Haag en Sien, zijn vriendin en dan de reis naar Drenthe.

In dit verhaal komt ook zijn obsessie om zijn broer Theo ook naar Drenthe te laten komen sterk naar voren. Een obsessie ontstaan door de eenzaamheid die hij ervaarde in Drenthe. En uiteindelijk zijn vertrek uit die provincie. Hij gaat naar zijn ouders in Nuenen.

Dan maken we een sprong in de tijd naar 2019 als een jongetje die ook Vincent heet, ook de reis van Den Haag via Hoogeveen naar Nieuw-Amsterdam maakt en daar het Van Gogh Huis bezoekt. Hij reist zijn beroemde naamgenoot achterna. Het boek kost € 16,50 en is online te koop maar natuurlijk ook in het van Gogh Huis. Als u het boek daar koopt ondersteunt u het werk van het Van Gogh Huis.

ISBN: 9789464351842 Paperback

ISBN: 9789464352320 E-book


Alle nieuwsberichten