concert van gogh

Concertreeks: Drentse sterren ontmoeten Van Gogh

Tijdens een periode van twee maanden van begin oktober tot begin december 2023 wordt het verblijf van Vincent van Gogh in Zuidoost-Drenthe muzikaal verbeeld. Het is dezelfde periode die Vincent hier in 1883 was.

Carina Vinke, Martijje en Justin Ripassa verhalen met hun zang over het gevoelsleven van Vincent van Gogh tijdens zijn Drentse verblijf. Hij kwam voor het oorspronkelijke Drentse veenlandschap en daarover was hij enthousiast. Maar hij had ook hartenzeer. Hij had in Den Haag een punt gezet achter zijn relatie met Sien Hoornik, een voormalige prostitué, en had haar met haar twee kinderen achtergelaten. Het was een bewuste keuze, want hij wilde vrij zijn van alle belemmeringen in het Haagse. Maar Sien was niet uit zijn gedachten en hij schreef in zijn brieven aan broer Theo in Parijs veel over haar.

Drie verschillende voorstellingen

Tijdens de drie voorstellingen richt het concert zich steeds op een andere periode in Vincent zijn leven. U leest er hier meer over:

  • Eerste voorstelling op 1 oktober, Van Gogh Huis Drenthe, Nieuw-Amsterdam/Veenoord
  • Tweede voorstelling op 12 november, Schaapskooi Bargerveen, Weiteveen
  • Derde voorstelling op 10 december, Voormalig Waterzuivering, Nieuw-Amsterdam

Meer informatie

De voorstellingen vinden telkens op drie tijdstippen plaats. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Tijdstippen, prijzen en meer over de locatie vindt u op de website van Van Plan. Gebruik hier zoekterm: Carina.

U kunt ook de volledige brochure nalezen met informatie over de voorstellingen en artiesten.