Vrijwilliger / Vriend worden

Het Van Gogh Huis is op zoek naar enthousiaste medewerkers, vrijwilligers en vrienden. Het bezoekers aantal groeit elk jaar en ook onze groepsarrangementen en activiteiten nemen toe.

Als vrijwilliger aan de slag bij het Van Gogh Huis

Daarom zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om onze activiteiten te ondersteunen. Wellicht lijkt het je leuk om in een van onderstaande functies mee te werken in een gezellige groep collega's.

Rondleider

De rondleider vertelt het verhaal over Vincent van Gogh.
Je krijgt de basisinformatie, loopt een aantal keren mee met de huidige vrijwilligers en bepaalt zelf wanneer je start met het geven van rondleidingen.

Gastvrouw/gastheer

Je ontvangt de bezoekers, legt kort uit wat een bezoek aan het Van Gogh Huis inhoudt.
Je bedient de kassa (entree/winkelartikelen) en bij bezoek van groepen schenk je, indien nodig koffie/thee.

Activiteiten begeleider

In het Van Gogh Huis worden workshops aangeboden, maar ook komen schoolklassen voor een ‘doe ochtend’. Hiervoor hebben we mensen nodig die assisteren en helpen bij het klaarzetten en opruimen van tafels, stoelen enz.

Het Van Gogh Huis heeft een gezellige club enthousiaste vrijwilligers. Heb jij affiniteit met kunst en lijkt het je leuk om mensen te ontmoeten en ons te ondersteunen, neem dan contact op met het Van Gogh Huis. Dit kan telefonisch tijdens de openingstijden of per mail. Wij nemen dan contact met jou op voor een nadere kennismaking.

Vriend (donateur) worden

Het Van Gogh Huis wordt in stand gehouden door vrijwilligers. Maar er zijn natuurlijk een aantal vaste lasten waaraan maandelijks moet worden voldaan, denk bijvoorbeeld aan huur en energie. Het Van Gogh Huis krijgt geen subsidie en alle inkomsten komen uit entreegelden. Daarom vragen wij je vriend te worden van het Van Gogh Huis. Voor het minimale bedrag van € 30,00 per jaar ben je onze vriend. Elke donatie is welkom!

Wat krijg je er voor

- het hele jaar gratis toegang in het VGH
- enkele malen per jaar de nieuwsbrief met veel wetenswaardigheden
- korting bij activiteiten
- gratis lezingen en
- 10% korting op alle winkelartikelen.
Jouw gift draagt bij tot het behoud van ons gedenkhuis. Aanmelden kan via de mail maar je kunt ook persoonlijk langskomen en gelijk een bezoekje brengen aan het Van Gogh Huis.

Sponsoren

Natuurlijk is het fijn dat bedrijven het Van Gogh Huis willen sponsoren. In ruil voor steun doen we je graag een aantrekkelijk aanbod.
Belangrijk is het behoud van het Van Gogh Huis en promotie van het gebied.
Mulderij & Partners, accountants en
adviseurs te Hoogeveen, ondersteunt
initiatieven in de culturele sector en is
sympathisant van het Van Gogh Huis
Mulderij & Partners Hoogeveen
Van Gogh Huis Drenthe
Van Goghstraat 1
7844 NP
Veenoord/Nieuw Amsterdam
tel: 0591 - 555 600