diens

Vrijwilliger / Vriend worden

Het Van Gogh Huis is op zoek naar enthousiaste medewerkers. Er komen steeds meer bezoekers en met name de groepsarrangementen nemen toe. Ook het aantal activiteiten neemt toe.

Wij zijn op zoek naar:

Rondleiders:
zij vertellen het verhaal over Vincent van Gogh.
U krijgt de basisinformatie, loopt een aantal keren mee met de huidige vrijwilligers en u bepaalt zelf wanneer u start met het geven van rondleidingen.

Gastdame of -heer:
u ontvangt de bezoekers, legt kort uit wat een bezoek aan het Van Gogh Huis inhoud. U bedient de kassa (entree/winkelartikelen) en schenkt koffie.
Wanneer er groepen komen wordt ook vaak koffie / thee geserveerd.

Activiteiten begeleider:
In het Van Gogh Huis worden workshops aangeboden, maar ook komen schoolklassen voor een ‘Doe ochtend’.  Hiervoor hebben we mensen nodig die assisteren en helpen bij het klaarzetten en opruimen van tafels / stoelen enz.


Het Van Gogh Huis heeft een gezellige club enthousiaste vrijwilligers. Heeft u al iets met kunst en lijkt het u leuk om mensen te ontmoeten, neem dan contact op met het Van Gogh Huis.  Dit kan telefonisch tijdens de openingstijden of per mail. Wij nemen dan contact met u op voor een nadere kennismaking.


Vriend worden

Het Van Gogh Huis wordt in stand gehouden door vrijwilligers. Maar er zijn natuurlijk een aantal vaste lasten waaraan maandelijks moet worden voldaan, denk bijvoorbeeld aan huur en energie. Het Van Gogh Huis krijgt geen subsidie en alle inkomsten komen uit entreegelden. Daarom vragen wij u vriend te worden van het Van Gogh Huis. Voor het minimale bedrag van € 15,- per jaar bent u onze vriend. Meer mag natuurlijk ook!

Daar krijgt u voor:
Enkele malen per jaar de nieuwsbrief met veel wetenswaardigheden. Gratis toegang tot het Van Gogh Huis. Ook kunt u gratis de activiteiten bezoeken; zoals lezingen, openingen enz.

Uw gift draagt bij tot het behoud van ons gedenkhuis. U kunt zich aanmelden via de mail, maar ook persoonlijk langskomen en gelijk een bezoekje brengen aan het Van Gogh Huis.

Sponsoren:

Natuurlijk zou het fijn zijn wanneer bedrijven het Van Gogh Huis zouden sponsoren. In ruil daarvoor kunnen wij in overleg met u een aantrekkelijk aanbod doen. Belangrijk is het behoud van het Van Gogh Huis en promotie van het gebied.

 
Van Gogh Huis Drenthe
Van Goghstraat 1
7844 NP
Veenoord/Nieuw Amsterdam
tel: 0591 - 555 600