Arrangementen > Veenpark

Arrangementen voor groepen die je meenemen naar het Drenthe van Van Gogh. Individuele bezoekers kunnen een "Be Inspired Ticket" aanschaffen voor een gecombineerd bezoek. Als je ook een bezoek wilt brengen aan het Veenpark zijn er zelfs meerdere opties:

1. Van Gogh en Drenthe

Bij het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam treft je het enige, voor publiek toegankelijke verblijf, aan van Vincent van Gogh. Wanneer je hier aankomt krijgt je een persoonlijke rondleiding. Tijdens de rondleiding is er een korte ­ film te zien over Van Gogh’s tijd in Drenthe. Daarnaast kun je in de expositieruimte ervaren én beleven wat Drenthe heeft betekend voor Van Gogh en vele andere kunstenaars. Vanuit de kleine, ogenschijnlijk onaangetaste, kamer ontdekte Van Gogh de Drentse Veengebieden.

Om jou dezelfde ervaring te geven ga je naar het nabijgelegen Veenpark. Hier liggen de laatste turfvelden van Drenthe, daar waar de vervening uiteindelijk tot stilstand is gekomen. Het is daarom dat er op deze plek erg veel bewaard is gebleven. 

In het Veenpark zie je dan ook veel terug van het Veenlandschap dat Vincent van Gogh zo inspireerde. Hier begint het tweede onderdeel van uw tocht door het Veenlandschap van Drenthe. Een gids neemt je mee door de wereld van het Veen. In een uur wordt je wegwijs gemaakt in het park, waarna je vrij de omgeving zelf kan gaan ontdekken. Beleef het ongerepte hoogveen en de authentieke Veenput waar nog dagelijks turf wordt gewonnen. Maak een reis met de trein of een vaartocht over de kanalen.

Breng een bezoek aan de plaggenhutten die Van Gogh schilderde of aan een veenkoloniaal dorp. Compleet met bakker, klompenmaker en een kruidenier.

Daarnaast kun je hier de extra museumroute Ezels van Vincent volgen. Een inkijkje in de gedachten die Vincent van Gogh bij Drenthe had, vastgelegd in brieven en schilderijen. Over het leven in het veen, de omgeving en de mensen. Kortom: alles wat hem inspireerde! Je herkent de route aan de rode schildersezels.

Prijs: € 16,00 per persoon. Kinderen tot en met 4 jaar gratis.

De prijs per persoon geldt vanaf 20 personen en is inclusief:
  • Entree Van Gogh Huis, met rondleiding en film
  • Entree Veenpark, met rondleiding, een vaartocht en reizen met de treinen. 

2. Turf, varen & Van Gogh

Bij het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam tref je het enige, voor publiek toegankelijke verblijf van Vincent van Gogh. Bij aankomst krijg je een persoonlijke rondleiding. Tijdens de rondleiding is er een korte film te zien over Van Gogh’s tijd in Drenthe. Daarnaast kun je in de expositieruimte ervaren én beleven wat Drenthe heeft betekend voor Van Gogh en vele andere kunstenaars. 

Om je dezelfde ervaring te geven ga je naar het nabijgelegen Veenpark. Hier liggen de laatste turfvelden van Drenthe, daar waar de vervening uiteindelijk tot stilstand is gekomen. Het is daarom dat er op deze plek erg veel bewaard is gebleven.

Aangekomen bij het Veenpark wordt je door een Van Gogh gids meegenomen aan boord van een Huifboot. Tijdens een tocht van ongeveer een uur door de kanalen van het Bargermond ervaar je de prachtige Drentse natuur waar ook Vincent van Gogh zo van onder de indruk was, onderweg breng je een bezoek aan de turfafgraving, de laatste plek in Nederland waar nog steeds turf afgegraven wordt. 

Een bezoek aan het Veenpark zelf is niet inbegrepen.
 
Prijs:  € 11,- p.p. (vanaf 20 personen)
Kinderen t/m 4 jaar gratis

Uit te breiden met:
  • Koffie en Veenbeskoek €  5,95 p.p.
  • Drentse Lunch € 14,75p.p.
Reserveringen: 0591-324444

3. Individuele gast

De individuele gast kan een combikaart kopen voor € 16,-. Deze zijn in het Veenpark en het Van Gogh Huis te koop. In het Van Gogh Huis en krijg je een rondleiding, bezoekt de kamer en kijkt de film. Daarnaast kun je in de expositieruimte ervaren én beleven wat Drenthe heeft betekend voor Van Gogh en vele andere kunstenaars.

Prijs combikaart: € 16,-.
Van Gogh Huis Drenthe
Van Goghstraat 1
7844 NP
Veenoord/Nieuw Amsterdam
tel: 0591 - 555 600