Arrangementen > Van Gogh Huis & Museum Collectie Brands

Bezoek twee van de meest boeiende musea in Drenthe. Leer bij het Van Gogh Huis over de tijd die Vincent Van Gogh in Drenthe doorbracht. Laat je vervolgens verrassen door een bezoek aan Museum Collectie Brands waar je een keur aan historische en soms merkwaardige objecten uit de regio zult aantreffen.

Programma van dit arrangement
  • 12.00 uur Ontvangst in het Van Gogh Huis met rondleiding
  • 13.00 uur Ontvangst in Museum Collectie Brands met lunch
  • 13.30 uur Rondleiding in Museum Collectie Brands onder leiding van een gids 
  • Aansluitend vrij museumbezoek tot aan sluitingstijd 17:00 uur
Kosten per persoon: 
Optie 1:  € 23,50 Lunch met twee belegde broodjes p.p. met melk en jus d’orange
Optie 2:  € 26,50 Uitgebreide lunch met diverse broodsoorten en beleg, soep, rundvleeskroket, handfruit, melk en jus d’orange

Minimum aantal personen: 5

Van het Van Gogh Huis naar Museum Collectie Brands
Je gaat met eigen vervoer naar Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht. Een reis van ongeveer 15 minuten met de auto.

Boek dit arrangement
Je kunt dit arrangement bij het Van Gogh Huis of Museum Collectie Brands een week van tevoren reserveren.


NIEUW! 2-musea combi ticket

Een voordelig dagje uit boordevol kunst, cultuur en historie. Ontdek hoe één van ‘s werelds beroemdste kunstschilders zich door het Drentse landschap liet inspireren. In 1883 woonde en werkte Vincent van Gogh twee maanden in het logement van Hendrik Scholte in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Hett logement is het enige voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar Vincent van Gogh ooit heeft verbleven.

In Nieuw-Dordrecht vind je een heel andere unieke bezienswaardigheid. Museum Collectie Brands is geboren uit de verzameling van Jans Brands. Verzamelen was Jans’ lust en zijn leven. Daar was hij zo bedreven in dat hij een collectie van unieke cultuurhistorische waarde wist op te bouwen. In het museum vind je een keur aan objecten uit het Drenthe van vroeger, maar ook curiosa uit andere delen van de wereld. De afgelopen jaren heeft het museum haar collectie verrijkt met werken van Noord-Nederlandse kunstenaars.

De kosten voor een ticket bedragen € 12,50 p.p.* en kunnen bij het Van Gogh Huis en Museum Collectie Brands aan de balie worden gekocht. Je hoeft niet op één dag beide musea te bezoeken, maar dat mag natuurlijk wel!

* Niet te gebruiken in combinatie met andere kortingen of arrangementen

Let op: Het Van Gogh Huis is van woensdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur geopend. Museum Collectie Brands is van dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur geopend.
Van Gogh Huis Drenthe
Van Goghstraat 1
7844 NP
Veenoord/Nieuw Amsterdam
tel: 0591 - 555 600