Van Gogh Huis op TV

 

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten over het Van Gogh Huis op de TV. Als u de uitzending wil horen of zien dan kunt u op de link hieronder klikken. Veel kijk- en luisterplezier. 

 

 

 

 

 

Wandelroute langs schilderijlijsten.
Voorzitter Jan Halfwerk vertelt alles over de schilderijlijsten (en de wandelroute) die zijn geplaatst in Veenoord en Nieuw-Amsterdam. U kunt hier klikken om het films hierover op ons YouTube kanaal te bekijken.                                                                                                      

 

6-Delige boekenserie over de brieven van Vincent van Gogh.
D
e presentatie van de 6-delige boekenserie over de brieven van Vincent van Gogh. Gedurende deze uitzending van RTV-Drenthe kwamen aan het woord Hans Luiten van het Van Gogh Museum, de samensteller van de serie. Namens de snikke "Johannes Veldkamp" ziet u Karel van der Scheer en Jan Middag. Namens het Van Gogh Huis komen aan het woord de voorzitter Jan Halfwerk en de gids Hannie de Graaf.  Als u het filmpje hierover wilt bekijken dan klikt u hier voor ons YouTube kanaal.

 

 

 

Leskoffer voor meer bezoekers Van Gogh Huis
 Het Van Goghhuis in Nieuw-Amsterdam probeert meer bezoekers te trekken door een leskoffer voor jeugd. De leskoffer is gevuld met spullen 'die Van Gogh ook bij zich had toen hij aankwam. Leerlingen kunnen een oefenles krijgen waarbij de materialen gebruikt worden, daarnaast is er ook een stukje historie van de omgeving om kinderen ook trots te laten worden op de omgeving.
Bestuurslid Leo Pekelsma hoopt een sneeuwbaleffect te creëren met de leskoffer. "Als hier veel kinderen komen, kunnen ze ouders, buren, familieleden oproepen om ook een kijkje te nemen in het huis." Voor de TV-presentatie van de leskoffer klikt u hier.

                                                                                             

"Bezoek het enige,
voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt!"

Nieuwsbrief

Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis per email op de hoogte!

Laatste TweetsOnze sociale netwerken

Van Goghstraat 17844 NP Veenoord/Nieuw-amsterdam
Tel: 0591-555600Email: info@vangogh-drenthe.nl

© 2018 Het Van Gogh huis Drenthe - Alle rechten voorbehouden