Expositie Hannie de Graaf

Tot half september is in het Van Gogh Huis een expositie van schilderijen in olieverf en aquarellen van Hannie de Graaf te zien.

Hannie de Graaf is vrijwilliger in het Van Gogh Huis. Ze geeft rondleidingen en gaf een aantal lezingen. In 2001 begon ze bij Amateur Kunstenaars Emmen (AKE) met een cursus tekenen van Maria Afourtit, waarbij aandacht was voor het verkennen van materialen, kleurenleer en schildertechnieken. Hierna volgde ze vier jaar lessen aquarelleren bij docente Dori van de Winkel. Dit betrof met name bloemstillevens. Na deze zeer leerzame periode stapte Hannie over op het schilderen met acrylverf en kreeg ze les van Marc Lisser. Hierbij schilderde ze opgestelde stillevens na of landschappen vanaf foto's. Bij de AKE krijgt Hannie nu al een aantal jaren les van Herman Kolker. De lessen bestaan uit een vrij gekozen onderwerp.

Eerder heeft Hannie al geëxposeerd in de Oostermarke, bij de bibliotheek in Sleen, in het dorpshuis in Zuidbarge, het saunacomplex Anholtz in Schoonebeek en in het Medisch Centrum in Klazienaveen. De werken van Hannie de Graaf zijn tot half september te zien in het Van Gogh Huis aan de Van Goghstraat 1 in Veenoord, tijdens de openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 13.00 en 17.00 uur.

"Bezoek het enige,
voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt!"

Nieuwsbrief

Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis per email op de hoogte!

Laatste TweetsOnze sociale netwerken

Van Goghstraat 17844 NP Veenoord/Nieuw-amsterdam
Tel: 0591-555600Email: info@vangogh-drenthe.nl

© 2018 Het Van Gogh huis Drenthe - Alle rechten voorbehouden