Nasima Bosma, schilderes

Deze expositie was van december 2011 t/m februari 2012 te zien.

Nasima Bosma, 
Woont sinds februari 2011 in Veenoord en heeft sinds kort haar atelier “De Esculaap” gevestigd in de voormalige huisartsenpraktijk van haar partner dr. H. Bolland aan de Troelstrastraat 10. 

Ik heb mij als autodidact in het schilderen ontwikkeld door lessen te volgen bij professionele kunstenaars, die les gaven aan de kunstacademie en het kunstencentrum te Groningen.
 
5 jaar a.e.v. heb ik masterclasses gevolgd bij de Amsterdamse kunstschilder, Rien Verschuur, wonend en werkend aan de Keizergracht in Amsterdam. De lessen werden gevolgd op het Griekse eiland Evia.
Door Rien leerde ik het spel van lijnen en kleuren kennen en ging ik hiermee experimenteren in mijn schilderijen.
 
In mijn werk laat ik mij inspireren door o.a. “De Fauves” (de wilde beesten), zoals de kunstcritici een groep jonge schilders noemde, die oktober 1905 in de Salon d’Automne in Parijs hun schilderijen in pure ongemengde kleuren uitdrukten.
Maar eveneens laat ik mij inspireren door de geheimzinnige kleuren in de schilderkunst van de oude meesters. Ik maak in mijn schilderijen gebruik van acryl en olieverf.
Ik schilder intuïtief. 
Zo kunnen gestalten in mijn schilderijen zomaar uit het niet te voorschijn komen, die mij iets vertellen over het over het spanningsveld tussen eenheid en individualiteit. 
Ik zoek in mijn werk ook naar verbinding en vrijheid.
Door symbolen in mijn schilderijen te verbinden door licht, vorm en kleur probeer ik uitdrukking te geven aan dat wat is en mogelijk deel uitmaakt van een groter geheel en dat deze delen schijnbaar onderling met elkaar in verbinding staan en op een muldriedimensionaal niveau met elkaar communiceren.
 

"Bezoek het enige,
voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt!"

Nieuwsbrief

Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis per email op de hoogte!

Laatste TweetsOnze sociale netwerken

Van Goghstraat 17844 NP Veenoord/Nieuw-amsterdam
Tel: 0591-555600Email: info@vangogh-drenthe.nl

© 2018 Het Van Gogh huis Drenthe - Alle rechten voorbehouden