Wandelroutes

Schilderijlijsten en wandelroute.
Om het belangstellenden makkelijker te maken om zich te verplaatsen in het brein van schilder Vincent van Gogh zijn in Nieuw-Amsterdam en Veenoord vijf  'schilderijlijsten'  geplaatst. De lijsten van onbreekbaar glas staan op ooghoogte op plekken waar Van Gogh in het najaar van 1883 geschilderd heeft. Ze maken onderdeel uit van een Van Gogh-route voor wandelaars of fietsers.

Er zijn vijf plekken geselecteerd, waarvan vast staat dat er in het najaar van 1883 door de kunstschilder gewerkt is. Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam heeft het initiatief genomen voor het lijstenproject. De lijsten staan bij het Van Gogh Huis, aan de Trekkenweg, de Schooldijk en aan de Vaartweg. Op de laatstgenoemde plek schilderde Van Gogh De Turfschuit en Boerenhuizen. De Ophaalbrug in Nieuw-Amsterdam schilderde hij voor het logement waar hij verbleef. Het huidige Van Gogh Huis.

Als u deze wandelroute wilt lopen of eventueel fietsen dan kunt u voor € 0,50 een folder met de route en de beschrijving afhalen in het Van Gogh Huis. De totale route is ongeveer 9 km en kan eventueel na schilderijlijst nummer 5 worden ingekort met ongeveer 3 km als u dezelfde weg terug volgt. Veel wandel- of fietsplezier.

Er zijn meerdere fietsroutes verkrijgbaar In het Van Gogh Huis, o.a. naar Zweeloo (deze tocht maakte Van Gogh ook en werd door de schilder omschreven als een ware symfonie) en naar het mooie Bargerveen. 

"Bezoek het enige,
voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt!"

Nieuwsbrief

Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis per email op de hoogte!

Laatste TweetsOnze sociale netwerken

Van Goghstraat 17844 NP Veenoord/Nieuw-amsterdam
Tel: 0591-555600Email: info@vangogh-drenthe.nl

© 2018 Het Van Gogh huis Drenthe - Alle rechten voorbehouden